Arena Dezvoltarii

Proiectul isi propune sa puna bazele unei echipe interne de dezvoltare pentru AIESEC Sibiu, echipa formata din traineri si coachi care sa asigure pregatirea interna a membrilor AIESEC Sibiu. De asemenea parteneriatul dintre cele doua organizatii isi propune ca ReGeneratia sa actioneze ca si agent de transfer de cunostinte in ceea ce priveste echipa de dezvoltare, intru-cat in AIESEC aceasta echipa se schimba anual.

Beneficiarii si grupul tinta: Membrii asociatiei AIESEC Sibiu

Ideea proiectului e: Program de dezvoltare de abilitati de training si coaching pentru AIESEC Sibiu.

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Cresterea implicarii membrilor in programe de dezvoltare personala.

Perioada de desfasurare: 15.09.2012 – 20.10.2012

Email: [email protected]

Testimoniale

Claudia Vaduva

“Pentru mine participarea la Development Arena a fost una din cele mai bune decizii pe care am luat-o pentru dezvoltarea mea profesională şi personală. 

Am fost mereu fascinată de zona de training şi am hotărât că ar fi extraordinar să aprofundez acest domeniu, să descopăr pas cu pas dacă sunt şi potrivită pentru asta.Intrând în program am descoperit şi coaching-ul. 

Pe tot parcursul pregătirilor am fost plăcut impresionată de modalităţile utilizate pentru predare. Niciodată nu am fost adepta unui stil academic de predare, iar EDUCAŢIA NONFORMALĂ mi s-a potrivit ca o mănuşă. A fost uşor, am avut mereu cele mai bune materiale, sfaturi şi exerciţii puse la dispoziţie de traineri pasionaţi, dedicaţi şi cu mult entuziasm şi devotament pentru reuşita  programului.Mi-am descoperit stilul de învăţare , am dobândit noi abilităţi şi cunoştinţe ce mă vor ajuta atât în training cât şi în coaching. 

După absolvirea programului, am reuşit să pun în practică multe din metodele învăţate livrând traininguri pentru organizaţia studenţească AIESEC, prezentând proiecte pentru facultate. Aştept cu nerăbdare viitoare ocazii pentru a folosi şi cunoştintele de coaching.

Development Arena este un program ce-ţi oferă cunoştinţe de training şi coaching , abordând metode moderne,ingenioase şi fascinante de predare ,deschizând noi orizonturi pentru dezvoltarea profesională si personală. Merită din plin decizia implicării. “

Adina Onet

”Development Arena a fost o experienta asemanatoare cu cele traite in AIESEC , doar ca aceasta s-a axat exact pe ceea ce ma vad facand in viata, si anume training! Ma bucur ca pe langa informatiile pe care le-am dobandit am avut ocazia, noi participantii, sa si punem in practica. Pentru mine a fost interesant, emotionant si placut sa creez un training cap coada si sa-l sustin dupa care sa primesc un feedback de calitate, care m-a ajutat enorm in a-mi da seama ce anume trebuie sa imbunatateasc pt a deveni un adevarat trainer. Multumesc Aurei si echipei pt acel mic cadou oferit fiecarui participant, trainer’s kit and coach’s kit, pe care am avut ocazia sa il folosesc imediat dupa acest program. Am trait si acel moment, pentru care m-am pregatit de-a lungul programului, acela de a sta in fata oamenilor, de a le transmite entuziamul si energia mea pozitiva, de a-i invata, de a-i asculta si de a-i ajuta, daca este cazul, a fost si este unul dintre cele mai placute momente pe care le-am trait datorita experientei din Development Arena. Multumim!”

Iulia Popoviciu

“Participarea la Development Arena a fost o nouă oportunitate și o experiență de învățare. Așa cum m-am așteptat, nu orice fel de experiență de învățare, ci una inedită, într-un cadru plăcut și care ne-a permis să fim creativi, să ne exprimăm cunoștiințele anterioare, să contribuim cât de mult și la dezvoltarea celorlalți participanți.

Un lucru important pe care l-am învățat e că nu trebuie să depun foarte mult efort în dorința de a fi cea mai bună în ceva general, spre exemplu în dezvoltarea oamenilor sau în adoptarea unui anume stil de training doar pentru că cei mai mulți îl adoptă, ci că pentru fiecare persoană există o modalitate specifică de abordare, care i se potrivește, prin care poate transmite cel mai bine ceea ce dorește să transmită.

Personal, am acumulat unele cunoștiințe noi dar mai ales am plecat din acest program cu o perspectivă mult mai clară asupra a ce înseamnă coaching și training și cu idei de a le aplica în viitor. Sper ca programul Development Arena să se continue, să facem împreună o ediție viitoare.”

Antonia Rogos

“Atunci cand am auzit ca vom avea in localul nostru AIESEC un training despre cum sa fii un coach si cum sa fii un trainer m-am entuziasmat. Drept dovada nici nu a durat mult pana m-am inscris.

M-a entuziasmat faptul ca urma sa primesc un set (poate) nou de informatie cu privire la doua domenii care ma interesau (si ma intereseaza in continuare). Spre deosebire de alti studenti care poate aveau activitati de alta natura, eu urma sa-mi petrec cateva weekend-uri alaturi de colegii mei dragi de local pentru a fi initiati de Aura in “tainele” coaching-ului si training-ului. 

Trebuie mentionat ca m-a mobilizat si faptul ca stiam cine va fi trainer-ul, si anume Aura. Stiam ca ea cunoaste si stapaneste cele doua subiecte, fapt care a dat un plus valoare training-urilor. Cu ocazia aceasta am putut interactiona cu ea pentru prima data si nu am fost dezamagita.

O data inceput trainig-ul am fost “aruncati” in The Development Arena si a trebuit sa facem fata. Nu pot spune ca a fost usor, dar nici exagerat de dificila lupta cu leii numiti coaching si training. 

In final cei doi lei au fost imblanziti. Multumim, Aura!”