Scoate voluntariatul din muzeu!

“Scoate voluntariatul din muzeu” este un proiect care îşi propune să aducă la cunoştinţă oamenilor din Sibiu importanţa activităţii de voluntariat în dezvoltarea comunităţilor. Creşterea implicării acestora se poate manifesta prin încurajarea voluntariatului în rândul generaţiilor tinere, implicarea civică în viaţa comunităţii şi nu în ultimul rând cultivarea acelor comportamente de educaţie civică la care ne refeream în şcoala. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundației Comunitare Sibiu prin participarea la Semimaratonul Sibiu din 25 mai 2013.

Ideea proiectului constă în realizarea unui pictorial foto cu voluntarii asociaţiilor participante pentru a promova voluntariatul de durată, nu doar voluntariatul cultural, la evenimente.

Sesiunile foto vor avea loc în muzee din Sibiu, prezentând scene, elemente specifice asociaţiilor participante, şi îşi propun să prezinte activitatea din spatele proiectelor lor.

Rezultatul se va regăsi într-o expoziţie fotografică deschisă publicului sibian pentru a încuraja implicarea acestuia în comunităţile locale. Nu putem realiza acest proiect singuri, așa că i-am convins și îi avem alături de noi pe:

Și pentru că nu există fotografii fără fotografi, iată cine se va afla în spatele camerei foto:

 

Aflati mai multe despre ei, AICI!